Soldenshoppen: Met deze tips scoor jij de juiste stuks

 

Onze tips in het Nieuwsblad, om de juiste stuks te scoren tijdens de solden!

Ga jij tijdens de solden ook op zoek naar tijdloze kledingstukken, die we meerdere seizoenen kunnen dragen?  Leest dan zeker onze tips!

Print versus neutraal

Ook zijn die basisstukken niet onderhevig aan trends. “Elke drie maanden komt er wel een nieuwe trend bij in modeland”, zegt styliste Sofie Reekmans. “En even snel als ze gekomen zijn, verdwijnen ze weer. Een goed basisstuk geraakt echter nooit uit de mode en als je het goed combineert, zal het ook niemand opvallen dat je het vaak draagt.” Om een concreet voorbeeld te geven, nemen we een witte hemdjurk en een jurk met een druk bloemetjespatroon. Als je die jurk met drukke print enkele keren draagt, dan gaat je gezelschap snel doorhebben dat het om dezelfde jurk gaat en zal je ze na een tijdje beu worden. Combineer je die witte hemdjurk de ene keer met een trui zodat het een rok wordt en de andere keer met een riem dan lijkt alsof je steeds een nieuwe outfit draagt.

Nog een goed aankoop is een trenchcoat: "Voor mij is dit een tijdloos kledingstuk dat ook nog eens praktisch is", zegt Reekmans. "Je kan de jas zowel tijdens de lente als herfst dragen en is zowel te combineren met een leuke jurk als met een jeans of rok". 

 

En kleuren?

In de herfst en winter keren de beige tinten terug”, zegt Reekmans. “Hetzelfde met bruine tinten en roest. Het is geen slecht idee om voor die kleuren te kiezen en ze deze herfst en winter opnieuw te dragen.” Maar niet iedereen staat met deze tinten. “Bij sommige personen kan beige nogal flets ogen. Probeer verschillende combinaties uit, laat je adviseren of laat een kleurenanalyse uitvoeren.”

Het volledige intervieuw lees je via onderstaande link:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200731_95117596?M_BT=873808291513&_se...

Wil je graag per mail op de hoogte gebracht worden van onze acties en tips?

Ontvang je personal stylingtips